Array ( [page] => artikel [page2] => dit-worden-de-grootste-haartrends-voor-lente-zomer-2020 [id2] => 16 ) Dit Worden De Grootste Haartrends Voor Lente Zomer 2020 - Artikel - Kapsalon Chic
Kapsalon Chic te Roeselare en Torhout
Corona maatregelen Afspraak

Dit worden de grootste haartrends voor Lente/Zomer 2020

Talloze ontwerpers hebben vorig jaar flink uitgepakt tijdens hun L/Z 2020-collecties, niet alleen op het gebied van mode, maar ook van beauty en haar. Zo zagen we een heleboel eighties kapsels voorbijkomen (we noemen een Tom Ford, Tory Burch en Miu Miu), maar ook iconische haarstijlen uit andere tijdperken, zoals de sixties en seventies, krijgen volgend seizoen een update. Tijd om de balans op te maken. Vogue selecteert de grootste haartrends voor het nieuwe Lente/Zomer 2020 seizoen, zodat je volledig op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in beautyland en met een frisse coupe een nieuw seizoen in gaat.

bron: Vogue

1. Sixties hair

Chanel staat erom bekend haar modellen met natuurlijke looks de catwalk op te sturen. Ook voor de Lente/Zomer 2020 show van het iconische modehuis verschenen de modellen met natuurlijke lokken: lang, stijl en met middenscheiding. Very sixties. Heeft Chanel inspiratie gehaald uit de rol van hun nieuwe gezicht Margot Robbie als jaren zestig-icoon Sharon Tate in Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood?

2. Natgeregend

De wetlook gaat al jaren mee, maar krijgt in het Lente/Zomer 2020 seizoen een nieuwe twist. Zo maakt de slick stijl – waarbij de haren strak naar achteren worden gekamd – plaats voor een meer messy variant met losse plukken die als het ware geplakt zijn tegen het voorhoofd. Op de catwalk bij Versace werd het "natgeregende" kapsel gespot, evenals bij Balmain.

3. Wafelhaar

De Lente/Zomer show van Louis Vuitton stond compleet in het teken van nostalgie – en wat is nostalgischer dan het (gevreesde?) wafeltjeshaar uit de jaren negentig? Geen paniek, je hoeft volgend seizoen niet met zigzaghaar door het leven; het Franse modehuis koos voor een milde variant waarbij er slechts een subtiele wave in het haar te zien is.

4. Greta Thunberg-vlechten

We schreven er al eerder over: de twee strakke, Greta Thunberg-achtige vlechten lijken wel dé nieuwe haarstijl van het Lente/Zomer 2020 seizoen. De twee perfecte vlechten zijn onder andere gezien bij Dior en Max Mara, waar ze in plaats van een kinderlijke eerder een krachtige uitstraling kregen. Daarnaast zijn ze ideaal voor de zomer, want geen plakkerig los haar in je nek.

5. Zijscheiding

Draag je een zijscheiding? Dan kun je die nog een beetje extra naar links of naar rechts kammen, als we de beauty-experts van onder andere Michael Kors en Prada mogen geloven. Misschien niet altijd even praktisch (met één oog zie je aanzienlijk minder), maar stijlvol is het wel.

6. Kort en slick

We noemden al de nieuwe wetlook in de vorm van "vastgeplakte" plukken haar op het gezicht, maar we zien het kapsel ook veel in combinatie met korte lokken. Zo liepen de modellen van onder andere Haider Ackermann, Proenza Schouler en Chloé over de catwalk met korte, gladde kapsels die slicker dan slick zijn.

7. Seventies

De catwalks van Lente/Zomer 2020 waren volop gevuld met seventies hair, van nonchalante kapsels met lange pony's bij Celine tot heuse disco vibes bij Elie Saab. Get your groove on!

8. Eclectisch vlechtwerk

Pochahontas, is that you? Niet alleen zagen we Greta Thunberg-vlechten op de catwalk dit modeseizoen, ook deden kleinere vlechten met stukjes lint of touw erin hun intrede. En wel bij Alexander McQueen, waar Nederlandse modellen als Imaan Hammam en Jill Kortleve de nieuwe haarstijl showden.

9. Eighties prom hair

En nog een tijdperk waar we het komende modeseizoen niet omheen kunnen: de jaren tachtig. Trek je extravagante prom dress uit de kast, want die past perfect bij dit typische eighties kapsel. Bij Tory Burch droegen de modellen hun haren naar achteren gekamd, vastgezet met een klip. Ook bij Miu Miu zien we het ultieme eighties prom hair, met getoupeerde krullen en flinke blow-outs.

10. Haarsieraden

Een sieraad voor je haar? Dan denken we al gauw aan haarklippen en diademen. Voor aankomend Lente/Zomer 2020 seizoen zien we hele andere haaraccessoires en wel heuse haarsieraden, zoals hier bij Afffair. Ook in de show van Simone Rocha zagen we een hoop bling-bling voor in je lokken.

11. Punk

Zoals duidelijk werd uit de shows van Tom Ford en Jeremy Scott: punk is terug, en dan vooral op het gebied van haar. Zo liepen de modellen bij Tom Ford rond met een opgestoken piekhaar en maakte Jeremy Scott het al helemaal bont met felgekleurde pruiken.

12. Messy buns

Nooit tijd om je haar te doen? Heb jij even geluk, want volgend modeseizoen zijn messy kapsels überstijlvol. In de show van Fendi zagen we allerlei soorten; van een nonchalante just-out-of-bed paardenstaart tot twee messy buns.

Meer artikels

Roeselare

Ga met kapsalon CHIC de strijd aan tegen borstkanker!

Ga met kapsalon CHIC de strijd aan tegen borstkanker! Schenk je staart in ons salon....
Torhout

Modeshow Torhout handelt

Bij deze mochten we met trots alle kapsels crëeren van de modellen van Torhout handelt 
Alle vestigingen

Corona exit maatregelen Kapsalon Chic

We zijn dolblij dat we jullie terug mogen verwelkomen vanaf 18 mei. Echter, dit kan, jammer...
Win gratis extensions! 14

Win gratis extensions!

Waag je kans en win GRATIS extensions. Wat kan je winnen? Gratis extensions; een volledige...

OPEN CHIC DAG- Be there!

Open infodag op zondag 22/03 - Be There! Na het grote succes van onze vorige infodag,...

Een moment van welzijn voor u en uw haar

Wij maken gebruik van cookies

De website van Kapsalon Chic maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie